perjantai 10. huhtikuuta 2020

Heidi leipoo: Pääsiäisen sitruunapiirakka.

Toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Fiksukoti.com kanssa.

Fiksukoti.com on 2019 perustettu suomalainen kodintuotteita myyvä verkkokauppa. Valikoimasta löytyy tuotteita esimerkiksi leivontaan, ruuanlaittoon, sisustamiseen, kodin järjestämiseen ja askarteluun.

Halusin testata jotain leipomiseen liittyvää, ja koska en ole ennen päässyt kokeilemaan sokerimassalla muotoilua, halusin jonkilaisen muotin testattavaksi. Syntyi idea pääsiäispiirakasta johon voisin käyttää kirjaimia.



Klikkaamalla tästä saat lisää infoa ja pääset suoraan tuotesivulle.

Muotti on todella kätevä jos haluaa tekstiä leipomuksiin. Ei tarvitse tapella esim. sokerimassan ja veitsen kanssa, vaan muotilla saa kirjaimista kerralla saman kokoisia, paksuisia ja nättejä.
Olin yllättyny kuinka helposti, jopa minä, joka en ole koskaan ennen tehnyt sokerimassasta mitään, onnistuin. Massa irtosi muotista todella nätisti oltuaan hetken pakastimessa. Tuotesivulla lukee että pidä pakastimessa 15-30 min, mutta mä sain sen irrotettua helposti jo noin 10 minuutin päästä. Lisäksi kirjaimista ei tule tällä muotilla liian paksuja ja ne on mielestäni juuri sopivan kokoisia.
Tämä on loistava tuote esimerkiksi syntymäpäiväkakun koristeluun!



Aloittelijana henkilökohtaisesti olen tyytyväinen lopputulokseen.

PIIRAKAN OHJE (Alkuperäinen Tästä linkistä )

1 pkt Sunnuntai murotaikinaa
2 sitruunan raastettu kuori
3/4 - 1dl sitruunamehua
2 munaa 
4 keltuaista
1 3/4 sokeria
3 dl laktoositonta kermaa

1. Painele murotaikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 27cm) pohjalle ja reunoille.
2. Laita reilun kokoinen pala foliota vuokaan, kaada päälle kuivia herneitä. Tämä pitää piirakan reunat ylhäällä paiston ajan.
3. Paista pohjaa 175 asteessa 15 minuuttia.
4. Poista herneet ja folio. Jatka paistamista vielä 15 minuuttia. Ota pohja pois uunista. Vähennä uunin lämpötilaa 150 asteeseen.
5. Raasta hyvin pestyjen sitruunoiden kuori. Purista mehu. 
6. Vatkaa kaikki aineet sekaisin.
7. Kaada täyte pohjan päälle, paista piirakkaa n. 30 minuuttia.
8. Jäähdytä huoneenlämmössä ja säilytä jääkaapissa.
9. Piirakka on parhaimmillaan vuorokauden kuluttua.
10. Koristele haluamallasi tavalla ja nauti hyvällä omatunnolla.





ILOISTA PÄÄSIÄISTÄ KAIKILLE!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suositeltuja postauksia: